Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

EU fondoviU utorak, 12.11. sa početkom u 13 sati u gradskoj vijećnici grada Supetra održat će se predavanje stručnjaka za pitanje IPARD (ERDF) mjera za projekte ka EU fondovima, Kristijana Mavreka.

 

 

Europski fond za regionalni razvoj (European Regional Development Fund, ERDF) ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije te smanjivanje razlika u razvoju između regija unutar EU-a.

ERDF je usredotočen na modernizaciju i diverzifikaciju gospodarskih struktura te očuvanje ili otvaranje novih, održivih radnih mjesta.
U sklopu cilja Regionalna konkurentnost i zapošljavanje, ERDF pruža potporu strategijama održivog razvoja, s naglaskom na promicanje zapošljavanja. Glavni prioriteti su:

- jačanje regionalnih kapaciteta za istraživanje i tehnološki razvoj, podržavanje inovativnosti i poduzetništva
- čišćenje zagađenih područja, povećavanje energetske učinkovitosti, promicanje čistog javnog prijevoza u gradovima
- bolje usvajanje i učinkovita upotreba ICT-a, naročito od strane malih i srednjih poduzeća

Po pitanju Europske teritorijalne suradnje, ERDF pruža potporu za uvođenje i razvoj transnacionalnih zajedničkih strategija za održivi teritorijalni razvoj prekograničnih aktivnosti.

Na predavanjima obradit će se mogućnosti sufinanciranja poslovnih ideja otočana, diskutirat će se o mogućnostima priprema projektnih dokumentacija pri prijavama za ove fondove te o pronalaženju alternativnih vidova financiranja.

Predavanje organizira Savjet za održivi razvoj otoka Brača "Zlatna Punta" pod pokroviteljstvom grada Supetra.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.