Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Teodor na Vidovoj goriNedavno prohujalo nevrijeme koje su meteorolozi nazvali '' Teodor'' i koje je zadalo dosta glavoblje te pričinilo znatne štete u Hrvatskoj ovog je puta poštedilo antenske instalacije radioamatera na Vidovoj Gori.

 
Prilikom nedavnog obilaska svojih objekata i instalacija utvrđeno je da je šteta gotovo neznatna iako se očekivalo da će dio antena završiti na Zlatnom Ratu !

''Teodor'' je malo zamrsio UKV antene i kablove ali bez ikakvih oštećenja pa su iste članovi odmah skinuli i spremili za proljetna natjecanja. Kako je to izgledalo prije i poslije orkanskih naleta bure vidi se na snimkama. Ujedno su iz objekta odnešeni svi osjetljivi KV i UKV uređaji i pohranjeni u suhe prostorije u Supetru.

Velika kratkovalna šestoelementna antena KT36XA također je dobro izdržala nalete bure a za istu američki proivođač garantira izdržljivost do 150 km na sat. Nadajmo se ipak manjim brzinama vjetra...

 

Antenski sustav prije Teodora

 

Antenski sustav poslije Teodora

 

 

U supetarskoj sekciji 9A1CFN polako završava tečaj za operatore P razreda nakon čega će se prići intenzivnoj obuci za radioorijentaciju kako bi se na predstojećim općinskim, županijskim i državnim natjecanjima postigli što bolji rezultati.  Za one zaljubljene u elektronske konstrukcije u pripremi su mali kratkovalni primopredajnici.
A do tada malo strpljenja.


Prilog i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.