Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Leona Paraminski u posjeti RK Vidova goraHumanitarna udruga "RTL pomaže djeci" donacijom će pomoći projekt mladih radioamatera RK Vidova Gora pod nazivom "Mladi hoće dalje".

 

 
Prije točno pet godina ekipa ''RTL pomaže djeci'' zakucala je na vrata radioamatera Vidove Gore iz Supetra. Razlog tog posjeta bila je donacija u iznosu od 83.000 kuna za prihvaćen projekt pod nazivom '' Znanjem i tehnikom do uspjeha ''. Dobivenim sredstvima nabavljena je toliko potrebna oprema za bolji i kvalitetniji rad mladih a ista služi i danas, naročito u obuci radioamatera svih uzrasta.

Humanitarna udruga "RTL pomaže djeci" osnovana je još 2006. godine od strane RTL Televizije i Večernjeg lista. Djeluje kao dobrotvorni fond a podupire različite projekte unutar Hrvatske koji su namjenjeni isključivo djeci.  Kriteriji za dobivanje sredstava su dosta strogi a i praćenje razvoja projekata se pažljivo nadgleda.

Kao i svaki "veliki" događaj tako je i radio klub Vidova Gora dobio svoju kumu u vidu popularne glumice Leone Paraminski koja je bila neobično zadovoljna nađenim stanjem i ljubaznošću Bračana.


Postoji velika vjerojatnost da se opisani događaj opet ponovi.  Naime, potrebe za neprestanim napredovanjem u sve zahtjevnijoj radio tehnici i digitalnim komunikacijama te znatnim materijalnim sredstvima koje sami ne mogu osigurati iz sve skromnijih fondova općina , gradova i županije prisilila je radioamatere da i dalje putem projekata pokušaju ostvariti svoje ciljeve. I tako nakon višegodišnjih slanja na većinu objavljenih natječaja stigla je nedavno dobra vijest : RTL pomaže djeci odobrio je mladim Supetranima projekt pod nazivom "Mladi hoće dalje" u iznosu od 20.500 kn kojim će se sredstvima nastaviti radionica SDR primopredajnika te opremiti mala radionica neophodnim alatima, instrumentima  i opremom.

Inače, sam projekt je vrijedan 27.500 kuna te je ostatak osiguran iz donacije Grada Supetra, ZTK splitsko-dalmatinske županije i poduzeća Svpetrvs Hoteli .

Još se ne zna točan termin dolaska ekipe "RTL pomaže djeci" pa do tog trenutka preporučujemo da pogledate prigodnu emisiju na RTL programu u subotu u 20.00 sati.
Nakon toga znat će se nešto više.Prilog i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.