Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

BOJANJE HORIZONTALNE SIGNALIZACIJENakon uspješno obavljenih poslova sanacije oštećenja na manevarskim površinama, parkingu i prilaznoj cesti na Zračnoj luci Brač početkom ovog mjeseca obavljeni su i radovi bojanja horizontalne signalizacije na uzletno-sletnoj stazi, stazi za vožnju i dijela stajanke za zrakoplove.

 

 Početkom mjeseca listopada objavljen je, putem javne nabave, poziv na nadmetanje za bojanje horizontalne signalizacije na manevarskim površinama. Na nadmetanje su se javila tri izvođača, od kojih je na početku studenog za radove bojanje odabrano poduzeće Signalizacija d.o.o. iz Zagreba.

Nakon dolaska i početnog čekanja poradi loših vremenskih uvjeta (snijeg, bura, niske temperature) napokon su dolaskom lijepšeg vremena početkom ovog mjeseca obavljeni radovi bojanja.

 


Bojanje horizontalne signalizacije vršilo se Airless postupkom čiju debljinu i tlak regulira računalo, te je neposredno nakon aplikacije boje sistemom automatskog doziranja na boju nanošena perla za bolju vidljivost noću. Obojana horizontalna signalizacija obrubljena je linijom crne boje širine 10 centimetara kojom se istiću linije i povećava njihova uočljivost pri smanjenoj vidljivosti (magla, kiša) i tijekom noći.

 


Ukupno je ovim radovima obojano nešto manje od 5.500m2 signalizacije, pri čemu su se koristile bijela, žuta i crna boja. Vrijednost obavljenih radova je oko 160.000,00 kn (s PDV-om), a cjelokupan iznos radova plaćen je iz državnog proračuna za 2013. godinu preko Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Također, u tijeku je izrada nacrta novog prometno-tehnološkog rješenja za parking pozicije na stajanci. Nakon što se utvrdi da nacrt udovoljava svim kriterijima od strane Agencije za civilno zrakoplovstvo i Aerodroma Brač d.o.o. u planu je tijekom 2014. godine izvršiti brisanje postojećih te bojanje novih linija i parking pozicija čime bi se završila kompletna obnova horizontalne signalizacije na zračnoj luci.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.