Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Ispit radio amateraU subotu su u u Radio klubu Vidova gora, uz nazočnost stručnog ispitnog povjerenstva hrvatskog radioamaterskog saveza održani ispiti za radioamatere operatore P razreda.

 

 Ispitu je pristupilo četvero mladih učenika šestog razreda osnovne škole u Supetru koji su , obzirom na svoj uzrast pokazali zavidno znanje iz oblasti radijskih komunikacija.

Kompletna dokumentacija i zapisnici s ispita proslijedit će se u HRS nakon čega će novopečnim operatorima stići njihove zaslužene svjedodžbe, što će njima biti ujedno i najljepši božićni dar.

Novi mladi operatori su Paulina Marić, Roko Martinić, Ivan Vrsalović i Lovre Kuzmanić.
Prosječni rezultati testova su veći od 90/90% što je svakako za pohvalu..!

 

 

A dok iste ne stignu radit će se dalje. Na redu su vježbe iz radioorijentacije i gradnje jednostavnih elektroničkih konstrukcija kako bi se na predstojeće županijsko prvenstvo izašlo što spremnije.

U međuvremenu su stigli i rezultati prošlotjednog održanog kratkovalnog digitalnog natjecanja EPC UKR DX kojeg su mlađi operatori ( generacija 2012/2013 ) održali kao trening i osvojili u svojoj kategoriji drugo mjesto na svijetu. Ako kažemo da su cijelo vrijeme radili sa snagom od svega 50 W onda je rezultat stvarno svjetski.

Veću snagu ne dozvoljava osnovni uređaj koji se brzo pregrijava pa su mladi operatori odlučili, uz pomoć starijeg operatora Ivice 9A2BW izraditi malo pojačalo snage 150 W kako bi na budućim natjecanjima barem donekle mogli stati uz rame ostalih svjetskih natjecatelja.
Pokrenuta je i akcija za prikupljanje potrebnog materijala pe je tako ovih dana, uglavnom iz Rijeke, stigla poveća pošiljka toliko očekivanih djelova koju su donirali naši poznati stariji operatori Martin i Veljko.

I na kraju ispita nesvakidašnji događaj. U minijaturne prostorije kluba ''uletili'' su iznenada dvojica starih prijatelja i radioamatera , Rudi 9A2BS koji inače živi u Holandiji i Miro 9A2HX , bračanin nastanjen u Rijeci pa se tako uz Nikolu 9A2FW, Vedranu 9A2YL i Ivicu 9A2BW na okupu našlo petero starih prijatelja i članova nekada najjačeg radio kluba u Hrvatskoj YU2AKL a zajedničko druženje počelo je još davne 1965. godine. U žaru veselja i ćakula zaboravljena je napraviti zaista '' milenijska'' fotografija, no za to uvijek ima vremena.

Uskoro o novim aktivnostima a do tada srdačan pozdrav

Prilog i fotografije: Ivica Pavišić. 9A2BW

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.