Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

ProračunProšlog četvrtka i u sali Gradske vijećnice održana je 9. po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Supetra sa 15. točaka dnevnog reda, među kojima i Prijedlozi rebalansa za 2013. i proračuna za 2014. godinu .

 

 

 


Prijedlozi rebalansa za 2013. i proračuna za 2014. godinu su jednoglasno usvojeni te ih možete pogledati ili preuzeti na slijedećim linkovima:

 

- Rebalans 2013.
- Rebalans 2013. - niže razine
- Proračun 2014.
- Proračun 2014. - niže razine

 

 

Prijedlog proračuna za 2014. godinu iznosi 45.396.850,00 kuna i njegova se realizacija u većem dijelu vezuje se za prodaju zemlje u industrijskoj zoni 'Žedno-drage'. Naime, Gradsko vijeće je na 6. sjednici održanoj 10. listopada 2013. godine donijelo Odluku o prodaji i raspisivanju natječaja za prodaju nekretnine u zoni 'Žedno-drage', ukupne površine 12750 m2 po cijeni od 140 EUR.Dana 14. studenoga 2013. godine Grad Supetar je objavio natječaj po gore navedenoj odluci. Kako se nitko nije javio, Vijeće je izvršilo korekturu predmetne Odluke u smislu snižavanja tražene početne cijene , i to sa 140, 00 EUR na 130,00 EUR što je za pet eura veće od najniže cijene koju je procijenila Porezna Uprava.

 

 

U nastavku sjednice razmatralo se o inicijativama Ina Industrija nafte dd, Autotransa doo Rijeka, te P.Z.Supetar , a sve vezano za kupnju/ zamjenu nekretnina za zemljište u zoni 'Žedno-drage'. Inicijative su prihvaćene od strane svih vijećnika koji su Gradonačelnicu Ivanu Marković ovlastili za poduzimanje svih potrebnih predradnji u cilju pripreme prijedloga odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju traženih nekretnina.

 

 

Potom se raspravljalo o pet sudskih sporova za koje je Gradonačelnica tražila ovlaštenja za sklapanje nagodbi , i to sudski sporovi: Fina d.d. (tužitelj Grad Supetar, vrijednost spora 577.680,00 kuna uvećano za pripadajuće kamate), odvjetnički ured Šiško i partneri j.t.d. Radi se o tri spora , u kojima je u dva slučaja Grad Supetar tuženik (vrijednost spora 2.080.939,13 kuna) i jedan gdje je Grad Supetar tužitelj (4 mil kuna). Treći slučaj se odnosi na postizanje nagodbe sa Fondom za zaštitu okoliša radi 463.000,00 kuna nenamjenski potrošenih sredstva još iz 2005. godine. Gradonačelnica je dobila ovlaštenje za sklapanje svih nagodbi kojima će Grad Supetar uštedjeti oko 2,5 milijuna kuna kamata, kao i buduće sudske, te odvjetničke troškove.

Od ostalih važnijih točaka raspravljalo se o prijedlogu 'Svpetrvs hoteli' dd od 30.07.2013. godine kojim se predlaže investicija izgradnje nove ceste do gradskog groblja, kao i reguliranje statusa javnog dobra čest.zem.2092. k.o. Nova cesta bi bila u vlasništvu Grada Supetra , a omogućila bi rasterećivanje prometa kroz naselje u ljetnom periodu i za vrijeme sprovoda.

Svi vijećnici su se usuglasili da se međusobni odnosi po pitanju zemljišta sa hotelskom kućom Svpetrvs hoteli moraju riješiti. Također vijećnici su se složili da je potrebno izgraditi cestu do groblja , ali će se o samom prijedlogu projekta raspravljati na slijedećoj sjednici vijeća koja će se održati 23.12.2013.

 

Fotografije: Bračonline 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.