Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

20 godina plesnog studija RenataKraj 2013. godine za članove "STUDIJA RENATA" bio je ispunjen događanjima koja su protekla u furioznom tempu, imamo detaljno izvješće.

 

 Starija grupa plesača "SUPETAR ROCKERSI" o čijoj smo osvojenoj nagradi na Plesnim susretima u Zagrebu već pisali, u nedjelju 15.12.2013. gostovala je na GALA VEČERI PLESA - tradicionalnom završetku plesne godine Centra za kulturu Trešnjevka.

Na GALA VEČERI su uz nastup gostiju - profesionalnih plesača izvedene koreografije koje su osvojile nagrade na ovogodišnjim Plesnim susretima . Bila je to lijepa večer ispunjena plesom i druženjem sa ostalim plesačima, čestitkama i riječima pohvale za nastup naših plesača, kao i pozivnicom za nastavkom suradnje.

Samo par dana nakon povratka, u petak 20.12.2013. polaznici baleta od 1. do 4. razreda nastupili su na tradicionalnoj Božićnoj školskoj priredbi održanoj u kino dvorani.

Iste večeri održana je i Božićna predstava "STUDIJA RENATA" u teatrinu PALMA - Svpetrvs hoteli kojom je svečano obilježena 20 - godišnjica od pokretanja prvih plesnih programa u siječnju 1994. godine.

U programu su sudjelovali svi trenutno aktivni plesači: od najmlađih polaznica baleta vrtićkog uzrasta iz Supetra, Sutivana i Postira, preko polaznika baleta školskog uzrasta. Najmlađim polaznicima programa hip hopa i breaka  ovo je bio prvi nastup pod vodstvom naših vanjskih suradnika prof. Vedrane Grčić i Ivana Marušića. Mlađi osnovnoškolci i najstariji članovi SUPETAR ROCKERSA ovim su nastupom zaokružili i prvih 5 godina od pokretanja programa hip hopa i suradnje sa Vedranom Grčić i 2 godine suradnje sa Ivanom Marušićem u programu breaka.   

Bivša članica udruge Zdravka Damjanović pripremila je i video prikaz koji nas je slikama i video odlomcima  podsjetio na nastupe i bivše članove u proteklih 20 godina.

Kraj programa uveličala je grupa starijih bivši članica predvođena Majom Martinić koja se upravo radi ove prigode ponovno okupila i obnovila jednu od naših najuspješnijih koreografija - BOLERO. U ovoj izvedbi u nastavku je Bolero zaplesala i nova generacija predvođena Markom Petrovim.
 
Svim starijim članicama podijeljene su zahvalnice, kao i svim pojedincima i ustanovama koje su u proteklih 20 godina doprinijeli ostvarenju ovog lijepog jubileja.

 U predvorju dvorane i u samoj dvorani bila je postavljena izložba dijela naših priznanja, zahvalnica, starijih plakata, programa i fotografija .

Našim domaćinima Svpetrvs hotelima i ovim putem zahvaljujemo na još jednom gostoprimstvu .

I ovim putem svi članovi ove vrlo uspješne plesne Udruge još jednom zahvaljuju svim pojedincima i ustanovama koji su ih podržavali u dosadašnjem djelovanju i vesele se budućoj suradnji.   

Fotografije završne proslave 20-godišnjice Studija zabilježene kamerom Zdravke Damjanović možete pogledati u našoj FB foto galeriji.

Prilog: Renata Skovron
Fotografije: Zdravka Damjanović

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.