Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

BOŽIĆ 2017

Slika

Kada na Braču pitate susidu što kuha za ručak, a odgovor glasi “janjetinu i biži”, znači da je krajnje vrijeme da joj svratite u posjetu (i na pijat dobre spize naravno).

Slika

Kad stisne zima i kad pofali force treba vam spiza koja će vas ugrijati i nadoknaditi izgubljenu energiju. Talijanci bi rekli "pasta e fagoli" a naši stari naravno pašta fažol.

Slika

Prateći prethodnu vijest o bobu rekorderu uzgojenom u Postirima, ovog tjedna odlučili smo se za jednostavan, ali vrlo ukusan obrok naših težaka, dame i gospodo u glavnim ulogama bob i manistra uz malu pomoć kaštradine.

Slika

Tajna gregade, jednog od najdrevnijih ribarskih jela je u svetom trojstvu sastojaka: ribi od kamena, kapuli i kumpirima.

Slika

Općenito premalo konzumiramo povrće, kako bi to ispravili ovaj tjedan na jelovniku je divlje zelje koje se u nas naziva još i "mišancija". Klasičnu spizu naših starih osuvremenili smo dodatkom riže.

Slika

Hubotnica je oduvijek bila kraljica mora i užitak za prave gurmane! Spremljena pod pekom odiše nenadmašnom kombinacijom mirisa, okusa, mediteranskih začina i jedva primjetne arome bijelog vina. Uz našu malu pomoć "kraljica" i u špaheru može zablistati u punom sjaju.