brac online

Slika

Kad zasuze prve kiše i vlagon orose bračke vrhe triba ić brat pečurke, a bračke mličnice ili rujnice i domaća jaja uigrana su kombinacija za slasan i kripan obrok.

Slika

Svit koji jema pacijence spuže od kaduje sprema u nešto kompliciranijoj ali jednako slasnoj varijanti. Na Braču se spuži najčešće samo začepe solju, bace na gradele i kad prestanu cvrčat, izvade se jaglom, usupaju u paprom začinjeno maslinovo ulje i onda jedu. Ali ako jemate pinku veće vrimena i malo 'jutike spuži, koji su sami po sebi ionako slasna spiza, mogu dobit jedan skroz novi okus.

Slika

Za hladnije dane koji su pred nama nema kripnije spize od suze dobre juhe. Brački svit koji inače preferira janjeće meso, jednostavan a krepak obrok čini od juhe od bravetine sa kosti od pršuta, ugušćenu dodavanjem raznovrsnog povrća.

Slika

Janjetina u nas najčešće ide lešo ili pečeno, ali more se i drukčije spremat...recimo na žgvacet. I onda još sa njokima od koromača, pa posut malo ribanega ovčjega sira... za prste polizat!

Slika

Klasični desert bečke kuhinje “šnenokrle” tj. žličnjaci od jaja kako ove kugle od tučenih bjelanjaka koje plivaju u kremi žumanjaka zovu u sjevernoj Hrvatskoj. Kod nas u Dalmaciji nose puno prozaičnije ime, "paradižet" a i radimo ih malo drukčije s dalmatinskom višnjom "maraskom" i bajamama.

Slika

Kad ga čovik vidi, a to je stvarno ritka prigoda, u prvon momentu nezna ča bi š njin a u drugon ga lipo buta u špaher s patatima... evo i ricete.

Slika

Umisto uobičajnog prženja lignji na tavi, ovaj put pripremamo bogatiji ručak, punjenje lignje sa blitvom.

Slika

Kad na supetarskom Banju pinjoli usrid lita bacidu prve šiške , skupite ih šaku (ne šiški vengo pinjoli) i spremite ih sa patatima.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.