Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Car od divljači na našem škoju je svakako zec, brački ga lovci znaju spremat na mali miljun načini ali ovaj je najčešći a čini nam se i najslađi.

Slika

Do ne tako davno u nas se riba običavala sušit na buri i na dimu a spiza od tako pripremljenih morskih delicija bila su prava poslastica na stolima naših starih.

Slika

Neovisno je li teleća (jer može biti i janjeća), pečena koljenica iznimno veseli. Onoga ko kuha – jer se u rošćeri ispeče cili ručak (meso i cerdura), a one koji jedu – jer je jelo sjajno.

Slika

Nemojte oma vikat kako veprovina nije oriđinalna braška spiza jerbo ako na našen škoju već ima divjih prajcih onda je krajnje vrime da za tu krupnu divljač prigrlimo i koju god dobru ricetu a "Pikantni vepar" jelo je za prave bonkuloviće i oblapornike.

Slika

Škanjate su "slatko za supat", umaču se u vino, kavu a i može u prošek.

Slika

Morska mačka je zanimljiva svima, iako i nije baš uobičajena spiza, vridi se s vrimena na vrime podsjetit i nje. A ovotjedni recept mačke s maslinama je odličan.