Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Evo jedne stara ricete za sirup od limuna (sad kad ima limuni za bacat ovo je izvrsno za iskoristit višak ploda). Inače recept je oko 1935. godine zapisao šjor Franjo - Tomislav Vrsalović Viskov koji je u Povjima i inače bija poznat ka čovik koji je radija razne likere, vina i peka rakiju. Ricetu mi je dala njegova ćer na čemu joj fala a ista je od slova do slova prepisana iz njegove bilježnice.

Slika

Janjetina je poznata po bogatstvu proteina te niskom sadržaju masti i kolesterola. Kuhana sa kapulom, selenom i mladim kupusom, pri tom začinjena finim začinima, učinit će naš dan lipšim...

Slika

Evo jednog recepta za bakalar koji se zbog velikog broja sastojaka i pipavije pripreme nekada sprema samo u malo bojin (čitaj bogatijin) famejama. Riceta je stara, ali je u današnje doba dušu dala ako tribate iskoristit nepotrošeni bakalar iz frižidera.

Slika

Janjeći but za promjenu ovaj put pečemo u slasnoj košuljici koja se priprema od krušnih mrvica, maslinovog ulja i aromatičnih trava. Riceta je rimska, ko zna od kada možda je i stari Dioklecijan u njoj uživa ali janjetina je bračka a rezultat je jedinstven i neuobičajen okus pa ne zamirite.

Slika

Ona riceta za limunadu sitila me kako jedan dobar dil naše otočke kuhinje otpada i na pripremu sokova, likera i aromatiziranih rakija, pa san u tom smislu jednon starom ricetom odlučija dat i svoj vlastiti doprinos.

Slika

U buzaru može ić svašta, i raci i škojke i prstaci...ooops skužajte ovi zadnji odavno su zabranjeni. Neznan jel ko od Vas čuja da se dobra štoviše odlična buzara može i od spuži radit. Pri tome naravno ne mislin na puže kaduljare već na morske spuže u koje se ako niste znali ubrajaju i pantalene (tj. čuke ili prilipci) i ogrci (tj. nanare).