Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Kao prilog pašticadi poslužite kuhane njoke. Ako želite, možete u propasirani umak dodati grožđice namočene u malo prošeka.

 

Sastojci za 8 obroka:

2 kg govedine ili junetine od buta
20 g pancete
200 g kapule
Po 150 g korijena petrusimula i karote
2 žlice senfa
50 g korijena selena
2 špigula luka
20 g konšerve
200 ml ulja
2 žlice Vegete
Po 6 suhih šljiva i suhih smokava
1 jabuka
300 ml crnog vina
lovorov list, listići ružmarina, majčina dušica, sol, papar

Za njoke pripremiti:
500 g bijelog krumpira
150-200 g brašna
1 jaje
60 g masti

 

Priprema:

Meso operite, obrišite, pa ga špikujte trakama pancete. Dobro ga posolite, premažite senfom i uljem pa neka tako pripremljeno odstoji najmanje 2 sata ili preko noći.

Meso naglo zapecite sa svih strana na vrućem ulju. Izvadite ga iz posude pa na istom ulju kratko dinstajte narezanu kapulu i luk te povrće. Vratite meso u posudu, dodajte Vegetu i dinstajte poklopljeno otprilike 2 sata uz povremeno dolijevanje malih količina mješavine vode i vina.

Kada meso napola omekša, dodajte razmućenu konšervu, a zatim oprane šljive i smokve te na četvrtine narezanu jabuku.

Pred kraj kuhanja umiješajte lovorov list, ružmarin, majčinu dušicu, popaprite i malo dosolite.

Izvadite meso, narežite ga na fete i stavite na zagrijan tanjur, a povrće s umakom protisnite, prokuhajte i prelijte preko mesa.

Za njoke, krumpir ogulite i protisnite dok je još vruć. Dodajte brašno, mast, jaje i posolite. Izradite tijesto, podijelite ga na dva do tri dijela, svaki oblikujte kao valjak i režite komade jednake veličine.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.