Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Naši stari znaju da se u bračke riblje juhe prije nikad nije ukuhavala tjestenina, a riži bi se pripremale tako što bi se na malo ugrijana ulja stavilo oprano zrnje ili se ista posebno skuhala, pa umiješala u juhu prije posluživanja.

 

Sastojci za 6 obroka:

500 g bile morske ribe
1 karota
1 korijen petrusimula
1 glavica kapule
1 krumpir
lovorov list
papar u zrnu
sol
1 grančica celera
50 ml maslinova ulja
1 žlica konšerve
1 dcl bijelog vina
2 češnja luka
limun, petrusimula

 

 Priprema:

Očišćenu ribu, na tanke fete narezanu karotu, petrusimul, kapulu i narezan krumpir stavite kuhati u hladnu vodu zajedno s lovorovim listom, paprom u zrnu i soli. Dodajte celerov list i malo maslinova ulja. Ostavite da se riba sasvim lagano kuha oko 15 minuta. Izvadite ribu iz juhe, očistite je od kostiju i narežite na male komadiće. Juhu procidite, povrće protisnite i vratite u juhu zajedno s ribom. Zatim dodajte u juhu konšervu, vino, nasjeckani luk i preostalo ulje, pa sve zajedno kratko prokuhajte. Na kraju po želji popaprite i dodajte limunov sok.
 

Bilješke:

Na kraju riblju juhu pospite petrusimulom a ako volite u nju možete dodati i kockice bruštulanoga kruha.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.