Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Tajna gregade, jednog od najdrevnijih ribarskih jela je u svetom trojstvu sastojaka: ribi od kamena, kapuli i kumpirima.

 

Sastojci za 6 obroka:

1 kilo mišane ribe (od kamena)
1 kilo kumpiri
100 ml maslinova ulja
1 kilo kapule
1,5 glavica češnjaka
1 vezica petrusimula
sol, papar, Vegeta po želji

 

 Priprema:

Kapulu narežite na listiće, češnjak na fetice, a petrusimul sitno nasjeckajte.

U širu teću stavite pola količine maslinova ulja, dodajte polovicu narezane kapule i češnjaka te kratko popecite. Maknite s vatre, a zatim posložite polovicu kumpira narezanog na fete. Preko krumpira složite komade ribe (narezane krupnije), zatim ostatak kapule i češnjaka, a na kraju opet fete kumpiri. Sve posolite, popaprite, dodajte Vegetu i preostalo maslinovo ulje pa zalijte vodom tako da ne pokrije zadnji red kumpiri.

Kuhajte polupokriveno na laganoj vatri i povremeno protresite. Jelo je gotovo kad krumpir omekša.


 

Bilješke:

Gregadu poslužite toplo sa svježe nasjeckanim peršinom.

Gregada se ka i brujet nikada ne miša nego se tu i tamo  sve skupa onaku u teći pripostrese. Kod slaganja redova namirnica ko voli prije ribe može staviti i poriluk narezan na kolutiće.


 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.