Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Hubotnica je oduvijek bila kraljica mora i užitak za prave gurmane! Spremljena pod pekom odiše nenadmašnom kombinacijom mirisa, okusa, mediteranskih začina i jedva primjetne arome bijelog vina. Uz našu malu pomoć "kraljica" i u špaheru može zablistati u punom sjaju.

 

Sastojci za 6 obroka:

1 (oko3 kg) hobotnica
2 dcl maslinova ulja
2 kg krumpira
2 glavice kapule
ružmarin
1 žlica Vegete
sol
200 ml bijelog vina
4 špigula luka
petrusimul

 

 Priprema:

Hubotnicu očistite. Ako je svježa, poželjno je da očišćenu prije upotrebe natučete batićem i zamrznete, jer se takva brže skuha i bude mekanija.

Hubotnicu stavite kuhati u 2 l hladne vode "dok ne pusti vodu" (cca dvadesetak minuta do pola sata).

U odgovarajuću dublju posudu (rošćeru) na hladno maslinovo ulje stavite hubotnicu. Sa strane rasporedite krumpir narezan na polovice i kapulu narezanu na četvrtine.

Sve pospite ružmarinom i Vegetom. Krumpir malo posolite. Dobro pokrijte alu-folijom i pecite bez podlijevanja vodom u špaheru zagrijanom na 180°C oko 1 sat (hubotnica će s vremenom otpustiti dio vode pa višak izlijte).

Pred kraj pečenja sve zalijte vinom, dodajte nasjeckani češnjak i još kratko zapecite bez folije.


 

Bilješke:

Hobotnicu narežite na komade i složite zajedno s krumpirom i sokom od pečenja na ugrijani pijat, te pospite nasjeckanim petrusimulom.

Folija kojom pokrivate rošćeru mora biti čvrsto priljubljena uz rubove kako bi jelo ostalo sočno.

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.