Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Proljeće je pred vratima, šparoge se zelene podno bračkih gomila a po ogradama već trče mladi janci, ne spariti to dvoje u našem tjednom receptu bila bi neoprostiva pogreška.

 

Sastojci za 6 obroka:

1,20 kg janjetine (but)
300 g janjeće žigerice i srca
700 g mladih krumpiri (cilih)
400 g divljih šparoga (vrhovi)
200 g svježih pomidori
2 kapule
luk
list petrusimula
malo maslinovog ulja
1 dl crnog vina
papar
sol

 

 Priprema:

Janjeći but izrezati zajedno s kostima na komade.

Istući, posoliti i pofrigati u prsuri na ugrijanom ulju s obe strane. Izvaditi iz prsure i ostaviti na toplom.

U prsuri u kojoj se frigalo meso dodati na kolutice rezanu kapulu, malo zarumeniti i na nju dodati na rezance rezanu žigericu i srce. Dinstati da omekša, a pri kraju dodati usitnjene pome, zaliti vinom, posoliti, papriti, dodati sjeckani luk i petrusimul i odložiti na toplom.

Šparoge očišćene skuhati u posoljenoj kipućoj vodi, ocijediti i začiniti uljem i paprom.

Mladi krumpir ispržiti na ulju cijeli da zarumeni i omekša i na kraju posoliti.


 

Bilješke:

Sve pripremljeno složiti na okrugli pladanj tako da se u sredinu stavi prženo meso, do njega iznutrice, a sa strane mladi krumpir i šparoge.

Iako je Tabaškada sezonsko (proljetno) jelo možete je pripremati i izvan sezone. U tom slučaju šparoge jednostavno zamijenite mladim tikvicama kojima nakon kuhanja i cijeđenja uz ulje i papar za bolji gušt dodajte i još malo petrusimula.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.