Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Kako je proljeće vrime pročišćavanja organizma mi vam danas nudimo jedan lagani zeleni recept Artičoke s bižima.

 

Sastojci za 6 obroka:

8 artičoka limunov sok
4 žlice krušnih mrvica
100 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
petrusimul
sol
papar
pol kila biža
1 žlica Vegete

 

 Priprema:

Artičoke očistite i po potrebi im odstranite tvrde vanjske listove, odrežite stabljiku i oštre vrhove listova. Kratko ih prokuhajte u slanoj vodi s malo limunova soka. Zatim ih ocijedite.

Pripremite nadjev: mrvicama dodajte nasjeckani češnjak i petrusimul, papar i Vegetu pa sve dobro izmiješajte. Rastvorite listove i među njih stavite nadjev.

U posudu stavite biži i složite artičoke jednu pored druge tako da budu okrenute prema gore. Prelijte ih uljem, malo posolite i zalijte hladnom vodom skoro do njihova vrha.

Kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena, ovisno o vrsti artičoka. Kad veći dio tekućine ispari, dodajte po želji malo ulja.

 

Bilješke:

Na ugrijani tanjur složite artičoke i umak s bižima te ukrasite po želji i poslužite. Donji dio artičoka izravnajte nožem do mekanog dijela tako da, pri kuhanju, mogu stajati na bižima.

Umjesto s bižima, artičoke se naravno mogu pripremiti i s mladim bobom.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.