Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Tingul je poodavno poznato jelo na ovim prostorima a mi Vam u receptu tjedna nudimo njegovu malo suvremeniju i pikantniju verziju.

 

Sastojci za 4 obroka:

1 srednje velika kokoš
2 žlice vinjaka
40 g ulja
1 glavica kapule
100 ml bilega vina
2 češnja češnjaka
4 friška pomidora ili Pelata
petrusimul
sol
papar
piment
list lovora
ružmarin
limun

 

 Priprema:

Kokoš narežite na komade, posolite, pospite Vegetom i poškropite vinjakom. Neka tako pripremljeno meso kratko odstoji.

Na ulju popecite nasjeckanu kapulu, dodajte vino, nasjeckani češnjak i petrusimul, oguljene i na kocke narizane pomidore, na vrh noža pimenta, papar, lovor, ružmarin i fetu limuna.

Šufigajte sve skupa i dodajte pripremljenu kokoš.

Zalijte s malo tople vode i kuhajte dok meso ne omekša.

 

Bilješke:

Ovaj tingul od kokoše najbolje je poslužiti s pulentom.

Savjet
Prije kuhanja, kokoš je dobro malo popeći s obe strane.

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.