Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Dani boba i blitve su pred nama, evo našeg malog doprinosa općem kulinarskom ozračju u koje će u idućih sedam dana, nadamo se, uroniti čitav naš predivni škoj.

 

Sastojci za 4 obroka:

350 gr špageti
300 gr očišćenog mladog boba
100 gr ovčjeg sira
desetak listića bosiljka
maslinovo ulje
sol i crni papar

 

 Priprema:

U slanoj vodi skuhati očišćeni bob (oko 15 do 20 min) i zadržati šalicu vode od kuhanja.

Kuhani bob očistiti od tvrde kožice. Dodati na grubo naribani ovčji sir, desetak listića bosiljka i oko pola čaše domaćeg maslinovog ulja i po potrebi vodu od kuhanja, pa usitniti ručnim mikserom. Staviti u veliku zdjelu.

U međuvremenu skuhati špagete u puno slane vode, te zadržati jednu šalicu. Skuhane špagete procijediti i istresti u zdjelu s pestom. Miješati uz dodavanje vode od kuhanja, ako se umak počne zgušnjavati.

Servirati uz svježe smljeveni crni papar i eventualno malo naribanog ovčjeg sira.

 

Bilješke:

Pesto od svježeg boba i ovčjeg sira se ponaša kao svaka druga pasirana mahunarka, tj. vrlo se brzo zgušnjava, pa ga treba razrijediti vodom od kuhanja.

Savjet:
Ne savjetujemo mijenjati ovčji sir za neki drugi, jer su “ovo dvoje” stvarno savršeni par.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.