Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Svi znamo da uz pečenu ribu najbolje ide hladna salata od krumpiri, no uz jedan mali dodatak poznati nam prilog dobija jednu sasvim novu dimenziju.

 

Sastojci za 4 obroka:

5-6 krumpiri srednje veličine
60-70 gr friške rikule (rokule)
1 kapula srednje veličine
3 žlice maslinovog ulja
3 žlice kvasine
sol

 

 Priprema:

Krumpire ogulite, nerižite na kocke i kuhajte u slanoj vodi otprilike 20 min. Gotovi su kad ih probodete probodete perunom a oni se lako razdvajaju.

Krumpir ostavite da se ohladi.da bude mlak, a u međuvremenu operite rikulu.

Na mlaki krumpir stavite nasjeckanu kapulu, kvasinu ulje i sol, pa promišajte.

Dodajte rikulu na krumpir koji mora biti još uvik tepal da rikula na njemu uvene.

Sve dobro izmišajte i poslužite.

 

Bilješke:

Ova salata je u osnovi ka i klasična krumpir salata, ali rikula joj daje jednu notu koja ju čini posebnom. Poslužite uz lignje, ribu ili piletinu, jer će tada okus najbolje doći do izražaja. I dobar tek.

Prije nego šta rikulu bacite po krumpiru rukama je uzdužno natrgajte tako da se što bolje u salati osjete njen miris i aroma.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.