Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Škampe svak zna stavit na gardele, ali za one koji vole izist raka i uz to usupat malo kruha prava riceta su ovi škampi po domaću.

 

Sastojci za 4 obroka:

1,5 kg Friški škampi
1 dcl Maslinovo ulje
prstohvat Vegeta
prstohvat sol
prstohvat papar
4 češnja luk
par listića petrusimul

 

 Priprema:

U širokoj prsuri ili posudi za pečenje zagrijte malo ulja, pa popecite očišćene škampe, a tijekom pečenja jednom ih okrenite.

Nakon toga ih zalijte s dovoljno hladne vode da svi škampi urone. Posipajte s jednom žlicom Vegete, malo soli, paprom, sitno nasjeckanim češnjakom i peršinom.

Ostavite da lagano prokuhaju.

Na kraju zalijte sve preostalim hladnim maslinovim uljem.

 

Bilješke:

Posluživanje: Škampe posložite na pliticu ili na tanjure i prelijte ih juhom u kojoj su se kuhali.

Savjet: Pri nabavci škampa bilo bi dobro izabrat škampe jednake veličine kako bi pri spremanju spize svi bili gotovi u isto vrime.

Autor: Miše Mimica

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.