Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Vrime je tikvica, omiljena verdura svih dalmatinaca u ovo litnje doba može se na mali milijun načini spremat, mi vam ih ovaj put preporučamo punjene.

 

Sastojci za 6 obroka:

8 mladih tikvica
1/2 kg mlivene govedine
malo slanine i suhe svinjetine
1 kapula
2 češnja luka
2 žlice maslinova ulja
malo petrusimula
1 jaje
1 žlica voda
konšerva
malo papra
malo brašna

 

 Priprema:

Opranim tikvicama odrežite vrh i žlicom izvadite sredinu.

Napravite nadjev od posoljenog i popaprenog mlivenog mesa, melivene slanine i suhe svinjetine.

Na ulju lagano šufigajte kapulu, dodajte meso, još malo zažutite sve skupa i ostavite da se ohladi.

Dodati isjeckani luk, malo petrusimula, cilo sirovo jaje, pa sve dobro izmišajte i tom smjesom napunite tikvice.

Napunjene tikvice stavite u teću, podlijte vodom u koju ste umišali konšervu, poklopite i lagano kuhajte povremeno ih okrećući.

Kuhajte na lagano oko 1 sat i po potrebi podlijte vodom.

 

Bilješke:

Prid kraj za dobit malo gušći toć možete tikvice malo i pobrašniti.

Autor: Koromač

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.