Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Janjeća juha česta je spiza na bračkim stolovima a dodatak suhoga mesa daje joj poseban i prepoznatljiv okus. Još ako je u pitanju kost od pršuta...

 

Sastojci za 6 obroka:

30 deki suhoga mesa ili kosti od pršuta
tri kvarta kila janjetine
malo soli i papra u zrnu
1 glavica kapule
1 češanj češnjaka
2 veće karote
2 manja pomidora
1 feta korijena od selena
malo narizanoga lišća od selena
malo narizanoga lišća od petrusimula

 

 Priprema:

Suho meso dobro operite, kratko ga prokuhajte, ocidite vodu, pa ga stavite ponovo kuhati. Kada napola omekša, dodajte janjetinu, sol, papar, luk, češnjak, napola prerezanu karotu i pomidore te nasjeckani selen i petrusimul. Nastavite kuhati još oko jedan sat. Kad je meso mekano, izvadite ga iz juhe, a juhu procidite i u nju ukuhajte po želji tjesteninu (sitne makarune) ili rizi.

 

Bilješke:

U ovu juhu se može se po želji tijekom kuhanja dodati koji list kupusa ili 1-2 krumpira.

Autor: Montoya

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.