Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Kad zasuze prve kiše i vlagon orose bračke vrhe triba ić brat pečurke, a bračke mličnice ili rujnice i domaća jaja uigrana su kombinacija za slasan i kripan obrok.

 

Sastojci za 1 obrok:

2 jaja
15 deki pečurki (mličnica ili rujnica)
5 žlic mišanog uja (malinova i suncokretova)
1 češanj češanj češnjaka
malo friško mlivenog papra
malo soka od limuna
malo petrusimula sitno sickanog
2 velike žlice mlika (po želji)
malo šparogi (ako ima)
1 žlica vegete

 

 Priprema:

Na ugrijanom ulju zafrigajte narizane gljive (i šparoge ako imate), kad zacakle malo ih posolite.

Kada omekšaju i kad se ukuha se sva voda iz njih, dodajte speštani češnjak i mliveni papar.

U sud sa strane žbatijte jaja, ako Van skroz ugusto ni po guštu dodajte u jaja malo mlika, nakapajte unutra malo limunova soka (za aromu), ubacite sitno sickani petrusimul i prstohvat vegete pa sve dobro zamutite i smjesom prilijte pečurke.

Pecite dok jaja ne budu gotova.

 

Bilješke:

Istresite na pijat i pospite sa još malo friško usitnjenog petrusimula i jedite dok je toplo.

Autor: Slani

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.