Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Za hladnije dane koji su pred nama nema kripnije spize od suze dobre juhe. Brački svit koji inače preferira janjeće meso, jednostavan a krepak obrok čini od juhe od bravetine sa kosti od pršuta, ugušćenu dodavanjem raznovrsnog povrća.

 

Sastojci za 6 obroka:

300 g suhoga mesa ili kosti od pršuta
500 g bravetine
malo soli
malo papra u zrnu
1 glavica kapule
2 češnja češnjaka
1 veća karota
2 manja pomidora
1 feta korjena od selena
po 1 list selena i petrusimula

 

 Priprema:

Suho meso dobro operite, kratko ga prokuhajte, ocijedite vodu, pa ga stavite ponovo kuhati.

Kada napola omekša, dodajte bravetinu, sol, papar, kapulu, češnjak, napola prerezanu karotu i pomidore, te selen i petrusimul. Nastavite kuhati još oko jedan sat.

Kad je meso mekano, izvadite ga iz juhe, a juhu procidite i u nju ukuhajte po želji tjesteninu (sitne makarune) ili riži.

 

Bilješke:

Juha se poslužuje odvojeno od mesa i povrća. Juhu možete napraviti bogatijom dodavanjem par listova kupusa ili par kumpiri.

Autor: Tonko Humčanjani

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.