Kad ga čovik vidi, a to je stvarno ritka prigoda, u prvon momentu nezna ča bi š njin a u drugon ga lipo buta u špaher s patatima... evo i ricete.
Sastojci za 4 obroka:
tri kvarta kila Fileti od igluna
15 deki kapule
pol kila patati
2 dec maslinova ulja
1 vezica petrusimula
5 listova lovora
1 žmul bilega vina
po potribi soli
Priprema:
Igluna izrizat na prst debele fete. Ogulit patate i nafetat ih otprilike na istu debljinu.
Tanko izrizat kapulu, ifrigat je na ulju dok ne uvene i zastakli, izvadit je ocidit i stavit sa strane.
Na uje, na kojem se frigala kapula, butat ribu i pokrit je kapulon i patatima. Sve dobro zasolit, posut fino sickanin petrusimulon, dodat lovor, prelit vinon i stavit u špaher zagrijan na 180˙C.
Spiza je gotova kad su patati dobro pečeni.
Bilješke:
Kako je riba u pitanju onda ne triba ni napominjat da na stolu triba bit dobro domaće crno vino.
Autor: Šimun - Petar ribar