Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Kad ga čovik vidi, a to je stvarno ritka prigoda, u prvon momentu nezna ča bi š njin a u drugon ga lipo buta u špaher s patatima... evo i ricete.

 

Sastojci za 4 obroka:

tri kvarta kila Fileti od igluna
15 deki kapule
pol kila patati
2 dec maslinova ulja
1 vezica petrusimula
5 listova lovora
1 žmul bilega vina
po potribi soli

 

 Priprema:

Igluna izrizat na prst debele fete. Ogulit patate i nafetat ih otprilike na istu debljinu.

Tanko izrizat kapulu, ifrigat je na ulju dok ne uvene i zastakli, izvadit je ocidit i stavit sa strane.

Na uje, na kojem se frigala kapula, butat ribu i pokrit je kapulon i patatima. Sve dobro zasolit, posut fino sickanin petrusimulon, dodat lovor, prelit vinon i stavit u špaher zagrijan na 180˙C.

Spiza je gotova kad su patati dobro pečeni.

 

Bilješke:

Kako je riba u pitanju onda ne triba ni napominjat da na stolu triba bit dobro domaće crno vino.

Autor: Šimun - Petar ribar

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.