Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Slika

Umisto uobičajnog prženja lignji na tavi, ovaj put pripremamo bogatiji ručak, punjenje lignje sa blitvom.

 

Sastojci za 4 obroka:

1,2kg lignje
3 špigul luka
600g blitve
5 krumpir
1 svježa paprika
5 žličica sjeckanog petrusimula
po želji grančica ružmarina
sol
papar
maslinovo ulje
po želji repi kozica

 

 Priprema:

Nakon što smo ogulili i oprali krumpir, a lignje očistili, svježu crvenu papriku i jedan krumpir režemo na sitne kockice a ostale na pola centimetara debele fete.

Blitvu očistimo i operemo pod mlazom vode. U ladnu i posoljenu vodu stavljamo kuvat krumpir nekoliko minuta pa poton dodajemo narezanu blitvu. Sve zajedno procijedimo i prebacimo u drugu zdjelu.

Zatim dodamo očišćene repiće kozica (po želji), jednu žlicu sjeckanog petrusimula, sol, papar te sve zajedno lagano izmiješamo. Dobivenom smjesom punimo lignje, čačkalicom iza glave zatvaramo otvor i slažemo u vatrostalnu posudu koju smo prethodno dobro namastili maslinovim uljem.

Krumpir na fete pomišamo sa paprikom, petrusimulom i ružmarinom (po želji), začinemo sa soli i papron i pribacimo sve u vatrostalnu posudu sa lignjama. Sve zajedno prelijemo maslinovim uljem.

 

Bilješke:

Autor: Šimun - Ita

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.