Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Recept tjedna -1Dajući naš doprinos gastronomskoj manifestaciji "Kužina od štajuna" na našim stranicama svaki dan objavljuemo po jedan recept sudionika manifestacije a seriju otvaraju pohane crne masline s janjetinom.

 

 


Pohane crne masline s janjetinom kako ih sprema Domenika Jelinčić, kuharica restorana Riva u Supetru.

POHANE CRNE MASLINE S JANJETINOM
RESTORAN „RIVA“ - Supetar
Kuharica: Domenika Jelinčić

S A S T O J C I
40 dag odkošćenih crnih maslina
40 dag janjetine od buta (sitno narezano)
1 pomidor
1 kapula
ružmarin, sitno nasjeckana kadulja, peršin, sol, papar, brašno
2 jaja
krušne mrvice
ulje za prženje

U M A K
3 dcl gotove majoneze
20 dag rikole
0,5 dcl bijelog vina
0,5 dcl jogurta
0,5 dcl temelja od povrća
Maslinovo ulje

P R I P R E M A:
Na maslinovu ulju dinstati sjeckanu kapulu, zatim dodati janjetinu sitno narezanu. Nakon nekoliko minuta dodati pomidor, ružmarin, kadulju. Začiniti sa soli, paprom, dolijevati malo vode. Kada je umak gotov treba biti kompaktan kako bi se s njime punile crne masline.
Crne masline puniti sa smjesom od janjetine i obložiti izvana. Tako pripremljene masline ispanirati u brašno, jaja i krušne mrvice, ispohati ih u posudi sa ugrijanim uljem do zlatno smeđe boje.

P R I P R E M A   U M A K A :
Rikolu izmiksati u blenderu te polako dolijevati maslinovo ulje, dodati i sve ostale sastojke za umak. Poslužiti uz tople pohane punjene masline.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.