Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Žgvacet od janjetineSlijedeći u nizu tematskih recepata ovogodišnje "Kužine od Štajuna" je fini Žgvacet od janjetine kako ga priprema Žana Rajević, kuharica agroturizma "Ranjak".



 


AGROTURIZAM „RANJAK“ – Supetar
ŽGVACET OD JANJETINE
Kuharica: Žana Rajević

S A S T O J C I:
800 g janjetine
200 g kapule
250 g pelata
4 špinice luka
100 ml maslinovog ulja
100 ml crnog vina
Petrusimul, bosiljak, lovorov list, cimet, muškatni oraščić, sol, papar, ribani ovčji sir

P R I P R E M A:
Janjeće meso narezati na male komadiće, popeći na maslinovom ulju, dodati sitno nasjeckanu kapulu i lagano pirjati. Postupno dodavati začine, usitnjene pelate i vino. Podlijevati janjećim temeljcem i kuhati na laganoj vatri dok se meso ne zgotovi. Poslužiti uz krumpir, domaću manistru ili njoke i posuti ribanim ovčjim sirom.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.