Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

butalacRecept dana koji smo ovaj put odabrali iz "Kužine o' štajuna" je tradicionalno otočko jelo butalac i to na način kako ga priprema Mario Omerović iz supetarske konobe Žiža.


 
 
 
 
 
 
KONOBA „ŽIŽA“ - Supetar
BUTALAC
Kuhar: Mario Omerović

S A S T O J C I
1 kg janjećeg buta
1 kg mladog krumpira
1 glavica luka
0,5 dcl maslinovog ulja
100 ml maslinovog ulja
Sol, začinske trave (ružmarin, kadulja...)
Petrusimul, bosiljak, lovorov list, cimet, muškatni oraščić, sol, papar, ribani ovčji sir

P R I P R E M A
Janjeći but natrljati solju i začinskim travama i ostaviti ga da malo stoji. Potom složimo meso i krumpir u lošćeru (tepsiju), dodamo narezanog luka i grančice ružmarina. Pećemo oko 60 min na temperaturi od 160 C dok meso i krumpir ne omekšaju. Potom peći još 20 min na 180C uz povremeno okretanje mesa, krumpira i luka.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.