Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

brujet od janjetineDa se i mlađi naraštaji dobro nose sa jelima od janjetine potvrđuje najnoviji recept iz "Kužine o' štajuna". Provjerite kako Janjeći brudet rade mladi kuhari srednje škole Brač.

 

 

 

SREDNJA ŠKOLA “BRAČ“ -  Supetar
JANJEĆI BRUDET
Kuhari: učenici Srednje škole „Brač“
Profesor: Zvonimir Ljaljić

S A S T O J C I
800 g janjetine
2 limuna
50 g masti
3 žumanjka
10 g mažurana
1 dcl bijelog vina
10 g ružmarina
Sol
Papar


P R I P R E M A
Namažite janjetinu limunovim sokom, narežite je na komadiće, operite i popržite u nauljenoj tavi s ružmarinom, lukom, šunkom da porumeni. Posolite, popaprite i dolijte vino te kuhajte, podlijevajući povremeno vodom.
Izlupajte žumanjke dodajući im mažuran i naribane limunove kore. Dodajte polako limunov sok. U jaja dodajte malo umaka od pečenja, maknite meso s vatre i prelijte polako umakom, brzo miješajući. Odmah poslužite.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn