Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

brujet od janjetineDa se i mlađi naraštaji dobro nose sa jelima od janjetine potvrđuje najnoviji recept iz "Kužine o' štajuna". Provjerite kako Janjeći brudet rade mladi kuhari srednje škole Brač.

 

 

 

SREDNJA ŠKOLA “BRAČ“ -  Supetar
JANJEĆI BRUDET
Kuhari: učenici Srednje škole „Brač“
Profesor: Zvonimir Ljaljić

S A S T O J C I
800 g janjetine
2 limuna
50 g masti
3 žumanjka
10 g mažurana
1 dcl bijelog vina
10 g ružmarina
Sol
Papar


P R I P R E M A
Namažite janjetinu limunovim sokom, narežite je na komadiće, operite i popržite u nauljenoj tavi s ružmarinom, lukom, šunkom da porumeni. Posolite, popaprite i dolijte vino te kuhajte, podlijevajući povremeno vodom.
Izlupajte žumanjke dodajući im mažuran i naribane limunove kore. Dodajte polako limunov sok. U jaja dodajte malo umaka od pečenja, maknite meso s vatre i prelijte polako umakom, brzo miješajući. Odmah poslužite.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.