Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

janjeći raguDanašnji recept iz naše "Kužine o' štajuna" je janjeći ragu s varenikom u gnjizdu od parmezana na koćeti od rukole kako ga sprema kuhar supetarske konobe "Lukin", Ante Đerek.

 

 

 


KONOBA „LUKIN“  -  Supetar
JANJEĆI RAGU S VARENIKOM U GNJIZDU OD PARMEZANA NA KOČETI OD RUKOLE
Kuhar:Ante Đerek

S A S T O J C I (za 4 osobe)
800 g janjetine
350 g kapule
2 češnjaka
1 grančica ružmarina
250 dcl bijelog vina
100 ml varenika
1 korica limete
Maslinovo ulje, sol, papar, rukola, parmezan
Papar


P R I P R E M A
Na vrućem maslinovom ulju zažutimo kapulu, dodamo janjetinu koju smo ranije odvojili od kostiju i isjeckali na manje komade. Kratko pržimo, dodamo češnjak, ružmarin, pelat, vino, cimet, posolimo i popaprimo. Kuhamo na laganoj vatri 60 min. Pri kraju dodamo varenik. Napravimo gnjizdo koje napunimo gotovim umakom te posložimo na kočetu od rukole. Poslužiti toplo.

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn