Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Najnoviji u nizu tematskih recepata ovogodišnje "Kužine od Štajuna" je Janjetina u špinatu kako je priprema Teo Martinić, kuhar supetarskog bistroa "Palute".

 

 



BISTRO „PALUTE“  - Supetar
JANJETINA U ŠPINATU
Kuhar: Teo Martinić

S A S T O J C I
600 g janjećeg buta
600 g špinata
0,6 dcl maslinovog ulja
140 g pršuta
90 g kapule
1 jaje
30 g brašna
15 g petrusimula
15 g selena
1 dcl ulja za prženje
5 dcl juhe
sol
crni papar mljeveni

P R I P R E M A
Janjetinu samlijemo zajedno sa isjeckanim pršutom. Kapulu sitno nasjeckamo i popržimo na maslinovom ulju i dodamo u mliveno meso zajedno sa usitnjenim peršinom, selenom, jajem, soli i paprom i sve dobro izmišamo. Špinat kratko uronimo u slanu kipuću vodu i odložimo.
Od mesa oblikujemo kuglice na list špinata, prekrijemo drugim listom i savijemo kao sarmu pa učvrstimo čačkalicama. Tako pripremimo svo meso. Na ugrijanom ulju popržimo svo brašno, a kada požuti zalijemo juhom, posolimo, popaprimo, dodamo sarmice i kuhamo 15 – 20 min. Poslužiti uz kuhani krumpir.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.