Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Najnoviji u nizu tematskih recepata ovogodišnje "Kužine od Štajuna" je Janjetina u špinatu kako je priprema Teo Martinić, kuhar supetarskog bistroa "Palute".

 

 



BISTRO „PALUTE“  - Supetar
JANJETINA U ŠPINATU
Kuhar: Teo Martinić

S A S T O J C I
600 g janjećeg buta
600 g špinata
0,6 dcl maslinovog ulja
140 g pršuta
90 g kapule
1 jaje
30 g brašna
15 g petrusimula
15 g selena
1 dcl ulja za prženje
5 dcl juhe
sol
crni papar mljeveni

P R I P R E M A
Janjetinu samlijemo zajedno sa isjeckanim pršutom. Kapulu sitno nasjeckamo i popržimo na maslinovom ulju i dodamo u mliveno meso zajedno sa usitnjenim peršinom, selenom, jajem, soli i paprom i sve dobro izmišamo. Špinat kratko uronimo u slanu kipuću vodu i odložimo.
Od mesa oblikujemo kuglice na list špinata, prekrijemo drugim listom i savijemo kao sarmu pa učvrstimo čačkalicama. Tako pripremimo svo meso. Na ugrijanom ulju popržimo svo brašno, a kada požuti zalijemo juhom, posolimo, popaprimo, dodamo sarmice i kuhamo 15 – 20 min. Poslužiti uz kuhani krumpir.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn