Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

BOŽIĆ 2017

JANJETINA SA ŠPAROGAMADanašnji recept iz naše "Kužine o' štajuna" je janjetina sa šparogama kako ga sprema kuharica supetarskog turističkog naselja Velaris, Vlasta Muth.

 

 



TURISTIČKO NASELJE „VELARIS“ - Supetar
JANJETINA SA ŠPAROGAMA
Kuhar: Vlasta Muth

S A S T O J C I (za 4 osobe)
3 dcl maslinovog ulja
1 crveni luk (isjeckani)
3 režnja češnjaka (isjeckana)
75 dkg janjećeg mesa bez kosti (izrezan na manje komade)
2,5 dcl bijelog vina
50 dkg svježih šparoga (isjeckane)
½ čajne žličice soli
¼ čajne žličice papra

P R I P R E M A
Zagrijte ulje na tavi srednje veličine pa dodajte luk i češnjak te kuhajte 4 min. Dodajte janjetinu i kuhajte još 5 min. Dodajte vino i kuhajte na jakoj temperaturi dok vino ne uzavre. Nakon toga smanjite temperature, stavite poklopac na tavu i kuhajte još 20 minuta. Dodajte šparoge, sol i papar i kuhajte još 3 minute. Uz ovo jelo kao prilog možete dodati pastu ili rižu.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn