Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

BOŽIĆ 2017

janjeći raguU najnovijem receptu iz naše "Kužine o' štajuna" predstavljamo vam janjeći ragu sa jalapeno paprikama kako ga priprema kuhar Svpetrvs hotela, Dino Granić.

 

 

 

SVPETRVSHOTELI d.d. - Supetar
JANJEĆI RAGU S JALAPENO PAPRIKAMA
Kuhar: Dino Granić

S A S T O J C I
0,20 kg janjetine
0,1 krompir
0,15 jalapeno paprike
0,05 crvenog luka
0,05 mrkve
0,05 korijen celera
1 dcl bijelog vina


P R I P R E M A
Janjetinu bez kostiju izrezati na kocke. Marinirati je sa soli, paprom, wochesterom i acetom balsamicom s malo senfa. Ostaviti da odstoji sat-dva u hladnjaku. U odgovarajuću posudu na maslacu i ulju popržiti meso na naglo i odložiti na toplom. Na istoj masnoći prodinstati krumpir i crveni luk, mrkvu, celer i koromač, dodati vino i temeljac i kuhati cca. 20 minuta. Zatim dodati janjetinu, jalapeno papriku i kuhati dok meso ne bude gotovo. Povezati zaprškom i dobiti svijetli ragu. Zatim legirati s malo currya da bude bijelo-žute boje.
Posložiti s njokima od krumpira ili tjesteninom.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn