Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Punjeni janjeći odrezakPosljednji recept iz naše ovogodišnje "Kužine o' štajuna" je punjeni janjeći odrezak kako ga sprema kuhar Konobe Kopačina u Donjem Humcu, gosp. Ivo Jugović.

 

 



KONOBA “KOPAČINA“ – Donji Humac
PUNJENI JANJEĆI ODREZAK „KOPAČINA“
Kuhar: Ivo Jugović

S A S T O J C I  
800 g janjećeg čistog mesa od buta bez kostiju
200 g janjeće jetrice
2 jaja
100 g suhog pršuta
ružmarin
majčina dušica
sol
papar po želji
1 žlica sitno sjeckanog češnjaka
200 g kapule

NJOKI OD BOBA - SASTOJCI
200 g brašna bijelo
200 g boba
Krumpir 100 g
1 jaje
Maslac 100g
Sol, papar po želji


P R I P R E M A
Janjece meso narezati na odreske. Odreske omotat ga prsutom te napuniti jetricom koju smo prethodno izdinstali na crvenom luku, cesnjaku, dodali jaja te mirodije, ruzmarin,sol, papar, bijeli luk, persin zatim omotati snicel  u roladu. Roladu opecemo sa svih strana te ih slozimo u tepsiju dodamo temeljac i pecemo ih u pecnici oko pola sata na 180 stupnjeva.
Njoke radimo na klasicni nacin, namirnice izmjesamo, oblikujemo njoke i stavljamo u kipucu vodu. kad su gotove vadimo ih iz vode te kod posluživanja dodajemo naribani sir.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn