Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

GalebDa čovik čoviku često zna bit vuk stara je priča ali da galeb galebu bude čovik to je već štorija vrijedna objavljivanja.

 

 

 


Bernard Jozanović vidio je 50 metara od obale Murvice neobičan prizor, galeba kako iz mora prema obali povlači drugog galeba. Vidjevši kako se nesretna ptica muči Bernard se odlučio priključiti spašavanju. Izvukavši ih na obalu otkrio je kako je jedan galeb već uginuo dok je drugi bio teško ozlijeđen a oba su bila izranjavana udicama.

 

"U kljunu i jeziku su mu zabodene bile udice, a preživjeli je imao udice zabodene u obadvije noge. Uzeo sam kliješta iz auta i presjekao da ga oslobodim, kad sam povadio udice dezinficirao sam rane alkoholom i previjo obadvije noge...nisam vjerovao da će preživjet i evo već treći dan polako stoji na nogama i kreće se" - kazao je u izjavi za medije Jozanović.

 

 

Spašavanje je fotografirao a njegove snimke možete pogledati u foto-galeriji.

Spomenimo za kraj kako se galeb u međuvremenu uspješno oporavio i vratio se prirodi.


Bračonline, I.M.
Fotografije: Bernard Jozanović

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.