Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

ValentinovoDanas je Valentinovo, dan posvećen izražavanju ljubavi, bilo voljenoj osobi ili dragom prijatelju, djetetu ili majci.

 

 

 Početak obilježavanja današnjeg Valentinova potječe daleko u povijest u vrijeme staroga Rima. Tada je kršćanstvo bila mlada religija a na vlasti je bio car Klaudije II.
Car je zabranio ženidbu i zaruke vojnicima kako bi spriječio njihovu želju za ostankom kod kuće umjesto odlazak u rat. No u to doba živio je i svećenik Valentin. Svećenstvo je moralo poštovati odluku no Valentin je ipak ostao pri svojim životnim ciljevima i potajno vjenčavao one vojnike koji su to htjeli. Careva ruka ga je naravno sustigla, strpavši ga u tamnicu.
Na dan 14. veljače Valentinu su po carevoj kazni odrubili glavu.

Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem pa tako danas i mi u modernom vremenu slavimo Valentinovo - Dan zaljubljenih.

Mediji i filmska industrija uvjerili su nas da Valentinovo treba biti dan iz bajke pa često ostanemo razočarani kada shvatimo da se ni ove godine nije dogodilo čudo, no uz ovih nekoliko linkova koje vam nudimo u nastavku čudo se možda ipak dogodi.

 

Recepti za Valentinovo - danas će se vidjeti tko koga voli više, i što će točno ići kroz želudac.

 

Pokloni za Valentinovo - izaberite pravi poklon za Valentinovo

 

Savršeno Valentinovo uz najbolje ljubavne filmove svih vremena

 

Na dan zaljubljenih, svako treba koji stih za valentinovo

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.