Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Smotra sirnicaDanas je u Škripu u prekrasnom ambijentu Muzeja uja obitelji Cukrov, u organizaciji TZG Supetra i Narodne knjižnice Sutivan održana 3. smotra sirnica otoka Brača.

 

 

 

 

 

Ocjenjivalo se 14 uzoraka iz 7 bračkih mjesta i to u kategorijama: izgled, struktura, miris i okus.

Za vrijeme ocjenjivanja održavao se kulturno-umjetnički program koji su priredile klapa Alegrija i BFD Ciciljona, a domaćini su osigurali brojne delicije za degustaciju.

Nakon dovršenog programa proglašeni su pobjednici u kategoriji mjesta u kojoj je 3. mjesto zaslužio Škrip, a 1. mjesto su podijelile sirnice Selaca i Sutivana.

U kategoriji pojedinačnih sirnica najbolje ocjene su dobile: sirnica iz Selaca (najbolja), iz Sutivana (skoro najbolja) i Bola (također skoro najbolja). Njih su u stopu pratile i sirnice Supetra, Škripa, Ložišća i Postira.

Najbolja ocjena u pojedinačnoj kategoriji donijela je Selcima laskavu titulu «Čuvara kulinarske tradicije otoka Brača za 2014. godinu». Njima idu sve pohvale za ukupan nastup na Smotri koji je dodatno doprinosio inače odličnoj atmosferi. Vidimo se dogodine u Selcima!

 

Fotografije sa smotre pogledajte u galeriji na našoj FB stranici.

 

 

Tekst: F.Mlinac
Fotografije: V.Radmilović

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.