Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

KUŽINA O'ŠTAJUNA 2014. - RECEPT DANA 3U trećem receptu sa tradicionalne kulinarske manifestacije Kužina o'štajuna koja je ove godine posvećena hraniteljici Jadrana - srdeli donosimo vam uputu za srdele u savuru kako ih spremaju konobi Lukin u Supetru .

 

 

 


SRDELE U SAVUR – LUKIN

Sastojci:

1 kg srdela, brašno, ulje
Za šug
1 čaša vode, 1,5 čašu kvasine (ovisno o željenoj jačini), 0,5 čaše maslinovog ulja, 2 žlice cukra, 2 kapule (kidat na krugove), fete limuna bez kore, ruzmarin, 5-6 zrna papra

 

Priprema:
Očišćene srdele treba uvaljat u brašno i frigat. Ulje od friganja možemo sačuvat za šug. Sastojke za šug satvi u teću i kuhat desetak minuta. Srdele poslažemo u zdjelu i prelijemo vrućim šugom. Ostavimo da se mariniraju u njemu najmanje dva dana.

Ddobar tek!

 

 

Konoba Lukin Supetar.

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.