Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Kužina o'štajunaNaš četvrti po redu recept sa tradicionalne kulinarske manifestacije Kužina o'štajuna donosi vam Srdele u crnom na način kako ih pripremaju u supetarskom bistrou Riva.

 


     

 

 

SRDELA U CRNOM

Sastojci:
1/2 kg srdele izfiletirane, 2 jaja, 30 dag kukuruznog ili oštrog brašna, 2 -3 paketića crnila od sipe, ulje za prženje, sol,papar
      
Za Dip od slanutka:
400g kuhanog slanutka, bosiljak, 2-3 težnja sjeckanog češnjaka, maslinovo ulje, sol, papar, 1 francuz kruh, Sok od limuna, rukola;

 

Priprema

Pomiješati  brašno, jaja i crnilo od sipe. Srdele  uvaljati malo u brašno pa u pripremljenu smjesu sa crnilom te ih pohati u zagrijanom ulju.

Pripremiti dip od slanutka: u multipraktiku samljite slanutak, češnjak, sol, papar, malo maslinovog ulja, bosiljak i malo soka od limuna. Tostirajte kruh narezan na tanke fete i premazan maslinovim uljem i češnjakom.

Na tople tostiće namazati dip od slanutka staviti pohane sardele i salatu od rikole....

 


Dobar tek!!!


Dominika Jelinčić - Bistro Riva Supetar

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.