Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

KUŽINA O'ŠTAJUNA 2014. - RECEPT DANA 5Peti i šesti recept sa tradicionalne kulinarske manifestacije Kužina o'štajuna dolaze iz supetarskog restorana Roso a riječ je o pohanim i slatkim srdelama.

 

 

 

 

POHANE SRDELE


Srdele filetiramo te ih posušimo. U zdjeli napravimo smjesu od žumanjka, oštrog brašna, palente i parmezana. Srdele uvaljamo u tu smjesu i pofrigamo u vrućem ulju. Serviramo na friganoj rikuli.

 

SLATKE SRDELE

Na vrućem maslinovom ulju šufigat kapulu na polumjesec. Kad to učinimo, na to bacimo bili luk na listiće te dodamo sjeckane slane srdele i crne masline. Dolijemo šalšu i začinimo. Pustimo nek kuha na laganoj vatri 5 minuta. Zatim dodamo murtilu i kaduju te zalijemo bićerinom prošeka.
Za prilog palentu kuhati u ribljem temeljcu i travama.

 

Dobar tek želi vam osoblje restorana Roso.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.