Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Kužina o'štajunaŠarmantne šrdele naziv je novog recepta iz ovogodišnje kuharice Kužine o'štajuna, recept nam otkriva majstor kuhinje Svpetrvs hotela Dino Granić.

 

 

 

 

 

ŠARMANTNE ŠRDELE


Sastojci Za 4 osobe:
1 kg srdela, vlasac, 200 g kapulice, slatko vrhnje, 150 g maslaca, 200 g boba, 1 dcl maslinovog ulja, 100 g kapule, polovica limuna, peršin, sol, bijeli luk, papar, 8 feta francuza, 100 g krem sira,

 

Priprema:


Kapulicu (mladu) nasjeckamo na sitno i pržimo je 4 – 5 minuta na maslacu i maslinovom ulju.
Dodamo bijelo suhovino i pirjamo dok tekučina ne ispari. Dodamo još soli, bijelog papra, limunovog soka i još malo hladnog maslaca, krem sira, malo vrhnja, nasjeckanog vlasca ili kopra.
Kad se umak sjedini stavimo ga na toplo. Bob očistimo i kuhamo ga u slanoj vodi s maslinovim uljem i s malo sode bikarbone.
Kada je skuhano usitnimo ga u blenderu i dodamo šufiganu kapulu peršin i luk, sve promješamo da dobijemo namaz.
Srdele operemo, obrišemo, osušimo pa posolimo i složimo u premazan pleh. Nakon toga dodamo ružmarina i pečemo u zagrijanoj peći (230 – 250 c) oko 10 min.

Kad je gotovo, serviramo tostirani kruh s namazom od boba i srdele s umakom, dekoriramo pliticu i poslužujemo...

Dobar tek!

Dino Granić - Svpetrvs Hoteli

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.