Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Prošlog je četvrtka u Splitu održana konferencija za novinare u povodu sudjelovanja Hrvatske na Festivalu mora i mornara "Tjedan zaljeva Morbihan", jednom od najznačajnijih europskih pomorskih, kulturnih i turističkih događaja, koji se od 22. do 28. svibnja 2017. održava u području "Malog mora" u francuskoj pokrajini Bretanji.

 

 

 

Iako je organizator ovogodišnjeg Europskog festivala mora i mornara izmijenio koncepciju gostovanja inozemnih grupa, Hrvatskoj je još jednom ukazao posebnu pažnju osiguravši joj počasno mjesto u sklopu „Willage of European Maritime heritages“ (Sela europske maritimne baštine) s Italijom koju predstavljaju regije Emilia-Romagna i Lago maggiore, Francuskom s predstavnicima Occitane i Provence, Nizozemskom, Irskom i Španjolskom koju predstavlja pokrajina Galicija.

U Europskom maritimnom selu u gradu Vannesu Hrvatska će cjelodnevnim kulturno-zabavnim i edukativnim programima predstaviti europskoj javnosti svoje pomorske zanate, ribarske vještine, tradicionalnu primorsku kuhinju i autentične hrvatske proizvode, o čemu će se brinuti Udruga Palagruža iz Komiže s otoka Visa, pa će se tako i naša bogata tradicija plovidbe i pomorskih vještina prezentirati na tradicijskom brodu – komiškoj sanduli.
Programi na kopnu održavat će se u Hrvatskom maritimnom muzeju, posebno postavljenom za tu prigodu, u kojem će Muzej Staroga Grada izložbom odabranih fotografija na temu slavne starogradske pomorske kulture predstaviti i dio zajedničke hrvatske maritimne baštine.

Posebni obol hrvatske prisutnosti na ovom velikom europskom maritimnom, kulturnom i turističkom festivalu dat će Hrvatska turistička zajednica koja će se sve vrijeme animacijom, dijeljenjem turističkih prospekata, brošura i suvenira brinuti o tome da što više francuskih turista ovoga ljeta posjeti našu zemlju.

Program sudjelovanja Hrvatske na Festivalu Tjedan zaljeva Morbihan 2017. osmislila je i koordinirala s francuskim organizatorima Udruga Cronaves iz Splita.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.