Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Supetarski radioamateri pozvani su da posjete Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu te da razgledaju i upoznaju se s radom u njegovim laboratorijima.

 

 

 

Ovakav poziv nije se mogao odbiti pa je u četvrtak u Split krenula grupa od osam radioamatera koju je u Splitu dočekao FESB-ov kombi i uz pratnju voditelja ove akcije gospodina Zorana Blaževića, profesora radiokomunikacija, doveo ravno pred ulaz najvećeg splitskog fakulteta.

Prvo su posjećeni laboratoriji za elektroniku i računarstvo gdje su im kraća predavanja u svakom od njih održali profesori i doktori znanosti, nakon čega je slijedio obilazak Zavoda za fiziku gdje su im prikazana najnovija dostignuća i oprema iz te oblasti. Posjetili su i Zavod za strojarstvo i brodogradnju gdje je mladima prikazan rad na novom trodimenzonalnom skeneru koji prema zadanoj snimci može pomoću posebnog printera izraditi vrlo precizno objekt koji je prethodno snimljen.

Na kraju radnog posjeta mladi su primljeni u dekanatu fakulteta gdje su uručili monografija otoka Brača, poklon Grada Supetra. Zauzvrat su mladi dobili prigodne majice FESB-a te razne brošure s naputcima za studiranje. Radio klubu je također poklonjena knjiga o radu ovog nadaleko poznatog splitskog fakulteta.

Pomalo umorni od niza predavanja te prepuni novih utisaka mladi su jedva dočekali da kušaju pravu studentsku spizu na koju ih je pozvao organizator posjeta.

Utisci nakon ove posjete su vrlo dobri i mnogi će razmisliti o svom daljnjem životnom opredjeljenju u kojeg su već kao radioamateri, konstruktori i digitalci već dobrano ''zagazili''. Takvih bi posjeta trebalo upriličiti što više, no, prvi je korak već napravljen.

 

 

Prilog i fotografije: Ivica Pavišić, 9A2BW

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.