Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U srijedu je na aerodromu Brač održana je sveobuhvatna vježba za slučaj izvanrednog događaja pod nazivom "SIKIRA 2017".

 

 

 

Vježba je zamišljena kao nesreća zrakoplova u ovom slučaju ATR72 sa 42 putnika i 4 člana posade kojem prilikom slijetanja dolazi do blokiranja kočnica na desnom glavnom stajnom trapu pri čemu zrakoplov izlijeće sa uzletno-sletne staze uz oštećenja zrakoplova sa požarom i povredama putnika.

U vježbi su sudjelovali DVD Supetar, DVD Selca, DVD Bol, DVD Pučišća, MUP, Hitna pomoć-ispostava Gornji Humac, ŽC112, Carina, Hrvatska kontrola zračne plovidbe- podružnica Brač, Hrvatska gorska služba spašavanja OT Brač sa psom za traganje nestalih osoba, helikopter HV-a, stacionar Ispostave supetarskog Doma zdravlja te osoblje aerodroma Brač.

Vježba je pokazala spremnost i uigranost svih sudionika te je ocjenjena kao uspjela.

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.