Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

U sklopu obilježavanja Svibnja, mjeseca zaštite od poara supetarski su vatrogasci danas posjetili postirsku osnovnu školu i sa tamošnjim osnovcima izveli veliku vježbu evakuacije.Prije same vježbe učenicima su u predvorju škole održali malu prezentaciju vatrogasnog poziva. Zapovjednik DVD-a Supetar Nikola Martinić, njegov zamjenik Frane Mladineo i vatrogasac Miro Vušković upoznali su ih sa svim izazovima i opasnostima sa kojima se u svom radu svakodnevno susreću, sa specifičnostima vatrogasne opreme i tehnike a dobar dio vremena odvojili su i za odgovore na pregršt pitanja kojima su radoznala djeca cijelo vrijeme obasipala.

Nakon prezentacije uslijedila je sama vježba evakuacije prilikom koje je simulirano napuštanje zgrade zbog izbijanja požara tijekom koje su djeca, nakon što su ih njihovi učitelji upoznali sa pravilima, planom i načinom izvođenja evakuacijskog postupka, mirno i organizirano napustila školu i okupila se u predvorju a nakon što je prebrojavanje pokazalo da nedostaju dvije osobe vatrogasci su, opremljeni dišnim aparatima pristupili pretrazi ugroženog prostora te uspješno locirali i spasili učiteljicu i jednu učenicu.Nakon vježbe evakuacije, vatrogasci su na mjesnom parkiralištu pokraj školske zgrade izveli vježbu spašavanja unesrećenih iz automobila koji je sudjelovao u prometnoj nesreći. Škoska djeca su njihovo spretno korištenje teških hidrauličih alata, pucanje stakala, savijanje platike i rezanje metala bodrila glasnim uzvicima a kada je iz automobila koji su vatrogasci na koncu otvorili kao konzervu mesnog doručka na koncu uspješno "spašena" lutka za vježbanje nagradila su ih burnim pljeskom i ovacijama.

Uslijedilo je neizbježno zajedničko fotografiranje uz vatrogasne kamione i obećanje da će ugodno druženje ponoviti i dogodine.


Fotografije: DVD Supetar

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn