Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Anna Hero iz Bola poznata je po ekspresivnim fotografijama Zlatnog rata, bolskog svjetionika, prirode i detalja Bola na društvenim mrežama. No, ovoj zaposlenici bračkog aerodroma, čija je fotografija velika ljubav, stigla je i službena potvrda vrijednosti njezinih radova.

 

 

 

Na natječaju viralne fotografije "Volim svoju županiju" u organizaciji Hrvatske zajednice županija, na koji se ove godine prijavilo 200 fotografa sa 600 fotografija, fotografija Anne Hero proglašena je najboljom iz Splitsko-dalmatinske županije, te je osvojila 3. mjesto dijeleći ga s još nekoliko autora.

Nagrađena fotografija rezultat je jednog sretnog momenta u kojem je Anna Hero svojim objektivom i fotografskom vještinom uhvatila heklačicu lijepih stolnjaka s mustrom na jednom bolskom štandu, u ljetnoj noći.

Za svaku županiju birala se najbolja fotografija prema odabiru stručnog suda predvođenog poznatom hrvatskom fotografkinjom Marom Milin.

Viralne fotografije po svojoj su definiciji fotografije koje se internetom šire iznimnom brzinom (poput virusa). Upravo zbog toga često se koriste u promociji različitih tvrtki i proizvoda bez povezivanja s određenom markom.

Nagrađene fotografije mogu se pogledati na izložbi koja je 15. svibnja otvorena u Šibeniku u Gradskoj knjižnici. Izložba će u narednom razdoblju obići sva hrvatska županijska središta.

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn