Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Umisto Falšega pira kojeg su supetarske kulturne udruge organizirale prošle 4 godine, ove su se godine odlučili za oživljavanje starih sportskih igara.

 
Slijedom toga osam supetarskih kulturnih udruga će u subotu i nedjelju, 3. i 4. lipnja na supetarskoj rivi održati svoje 1. Sportske igre.

Na sastanku predstavnika kulturnih udruga i Turističke zajednice Grada Supetra odlučeno je kako će u subotu, 03. lipnja nastupati djeca a dan kasnije u nedjelju 4. lipnja odrasli. Odlučeno je također da se u cijelu priču uključe i supetarske sportske udruge.

Dok će dječica na rivi učiti stare igre poput đoge, spuža, laštika, trule kobile, graničara, neka tuče i sl. odrasli će se natjecati u 6 starih igara: potezanju konopa, graničara, skakanju u vrićama, kalavanju vode te prinošenju kašeti i jabuki.

Ekipe prema propozicijama moraju činiti 4 žene i 4 muškarca, "dress code" su bile, modre ili mornarske majice uz poneki starinski modni detalj (kapa, marama i sl.) a zaštitni simbol igara biti će znak "vječnosti".

Ukoliko ste na bilo koji način željni sudjelovati u ovoj manifestaciji sve informacije dobit ćete na mob. 0911630551.

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.