Brač Online

Naslovnica Tko smo mi Donacije Portal na Facebooku

Na inicijativu i u organizaciji Centra za kulturu Općine Bol, a u suradnji s Pokretom otoka koji se već dugo i intenzivno zalaže za poboljšanje kvalitete života na otocima, u Bolu se u petak 28. srpnja u 21,30 sati u galeriji Doma kulturu otvara izložba "Hvala ti otoče".

 

 

 

Izložba "Hvala ti otoče" predstavit će fotografije grupe autora, s naglaskom na bolske i bračke autore, ali i ostale otočne amaterske i profesionalne fotografe, okupljene u Facebook grupi "Otočna fotografija".

Posebno mjesto na izložbi imat će fotografije plaže Zlatni rat i akcije "Zauzeto" iz travnja ove godine, kada su Boljani zajedničkim snagama spriječili davanje plaže Zlatni rat u koncesiju nepoznatoj tvrtki. Tom su prilikom nastale impresivne fotografije snimljene iz zraka, autora Frane Marinkovića, a koje su obišle Hrvatsku i svijet, jer su akciju posebno popratili svi najveći hrvatski mediji.

Izložba "Hvala ti otoče" ostaje otvorena do 6. kolovoza, te je dio Ciklusa izložbi 28. Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave, koju organizira Centar za kulturu Općine Bol.

Posjetitelji će moći kupiti fotografije, a sav prihod od prodanih fotografija namijenjen je Pokretu otoka i daljnjem radu za boljitak otoka i otočana.
Živjeti na otoku može samo onaj tko ga duboko voli i razumije jer uz ljepotu otok donosi i posebne izazove. Otočani se s izazovima ipak mogu lakše nositi ako su svjesni ljepote koju istovremeno živimo. Upravo tu ljepotu donosi ova izložba.

Fotografije su izabrane kao razglednice i podsjetnici na raj koji otočani ne žele izgubiti. Više od umjetničkog izraza, ova nam izložba šalje poruku - Hvala ti otoče!

Uvod u izložbu "Hvala ti otoče" dat će članovi Pokreta otoka sa Šolte, Hvara, Korčule i Brača kroz konstruktivnu raspravu i izmjenu iskustava s drugih otoka.

Centar za mirovne studije i Pokret otoka suorganiziraju raspravu "Javno je dobro" u Centru za kulturu Bol na otoku Braču, koja će se održati prije otvaranja izložbe, u petak 28.07.2017. u 20.00 sati.

Nastavno na svakodnevne borbe po cijelom Jadranu za očuvanje naših plaža, luka i općenito pomorskog dobra prošli je tjedan u Puli oformljena inicijativa JAVNO JE DOBRO te će u sklopu događaja Pokret otoka obuhvatiti teme održivog i odgovornog upravljanja pomorskim dobrom.

Cilj Pokreta otoka je informirati otočnu javnost o njihovim pravima i obvezama, komunicirati s vlastima da uvrste zahtjeve i primjedbe otočana u nadolazeće izmjene zakona te provoditi lokalne akcije.

Kao predstavnici otoka u raspravi će sudjelovati Kuzman Novak s Hvara, Maja Dragojević s Korčule, Andro Nigoević s Brača i Maja Jurišić sa Šolte

Javna rasprava je financirana iz projekta Javni interes nije na prodaju, iz IPA 2012 programa EU za Republiku Hrvatsku.

 

 

 

 

Podijelite ovaj članak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.